I sommer var vi igjen på plass i Kusadasi og på Ali Babam Hotel.

Tekst kommer etterhvert, men her finnes noen bilder fra årets tur.
Her har jeg tatt plassen til gamlefar på Ali Babam Hotel.
jeg måtte prøve stolen hans. Han sitter her i skyggen en del av dagen og prater med folk som rusler forbi. Siden hotellet ligger i et boligområde er det ikke mye trafikk her, men noen går frem og tilbake til butikken. Her nede kan jeg godt tenke meg å benytte en stor del av alderdommen. Klimaet er bra, folk er hyggelige og man kan ta livet med ro.
Vi hadde en flott ferie og temperaturen var passe bra hele tiden. De første kveldene var det litt småkaldt i og med at vi var der veldig tidlig, men det endret seg fort. Vi nøt servicen på hotellet og hadde late dager. På denne turen hadde vi ikke leiebil og var stort sett ved hotellet. En lørdag leide vi en 15 seter buss og dro på sightseeing til Sirinci og Efesus igjen. Vi må liksom en tur innom der hver gang vi er nedenfor.
Sirinci lå flott til oppe i fjellet og hadde topp temperatur og klima. Mye behageligere enn i lavlandet hvor sola stekte hele dagen.
Resten av våre 14 dager ble tilbrakt ved hotellet og med spaserturer i området.
I løpet av de 14 dagene rakk Hans-Chr., Cecilie, Daniel og jeg å ta dykkersertifikat på Padisenteret i byen. Det var en gammel drøm som gikk i oppfyllelse.
Her er jeg i dypet og koser meg:-)
På det neste bildet er Daniel og Hans-Chr. i det våte element.
Daniel har et eget forhold til vann og det er avslappende. Da han skulle ta sertifikatet og hadde et dykk igjen i sjøen hadde han en opplevelse som satt litt støkk i oss andre, men ikke i ham. Under hele kurset hadde han en egen godt voksen nederlandsk instruktør som fulgte ham nøye.
Vi var nede på omtrent 8-10 meter og nærmet oss slutten av dykket da det kom en stim med med små fisker som skinte i flotte farger. Daniel ble ivrig og viftet med armene for å varsle meg om disse og i det øyeblikket fikk han slått ut munnstykket sitt så det sprutet luftbobler overalt rundt ham. Instruktøren hans dro rett bort til ham for å hjelpe til, men Daniel la seg over på siden i vannet, førte armen bakover og tok i slangen til munnstykket, Deretter satt han det i munnen og trykket på knappen for å blåse det rent. Hele situasjonen var over på noen sekunder og Daniel lot seg ikke merke med det og viste bare tegnet for at alt var i orden. Resten av dykket ble gjennomført etter planen med skifting av munstykker, av og på med flasker osv., og da vi kom opp sa instruktøren at Daniel allerede hadde bestått eksamen og det siste eksamensdykket kunne han stå over hvis han ville. Maken til avslappet fyr var det sjelden han hadde sett.