Samos 2005
En fin tur til den lille greske øya utenfor Tyrkias kyst.

Utsikt fra rommet vårt.
Natten til søndag ble ikke tilbrakt i senga, men delvis pratende på min leilighet i Oslo. Stine og våre venner kom innover på kvelden og vi slo ihjel noen timer der før vi satt kursen for Gardermoen og flyet som skulle ta oss bort fra regn og norsk sommer .
Da vi landet på Samos var det sol og varmt, merkelig ikke sant?

Samos er en av de mindre greske øyene. Den har egen flyplass og det er lett å komme rundt på øya.
Her er utsikt fra balkongen og vi ser rett ned på butikken som ligger på hotellets område. Det er også egen bilutleie i hotellet.
Hotellet lå flott til helt ned mot stranda.Mandagen ble helt en avslapningsdag. Man er ikke helt våken etter reisen og det er deilig å ha en dag å komme seg på. Mesteparten av dagen ble tilbrakt på stranda og det var friskt i vannet. Det er litt kaldere enn vi hadde trodd, men det kjøler godt.

Det er ingen overbefolket strand vi bor på og den er heller ikke sandlagt. Hele stranda er full av steiner, men ute i vannet er det fin sandbund. Egentlig er det deilig fordi man får ikke flere kilo med sand tilbake til hotellet i alt man bringer med seg på stranda. Vi gikk opp i butikken og kjøpte strandsko og det reddet oss fra å oppføre den galopperende dansen vi utførte med våre nordiske føtter på små stener som gjorde vondt under fotsålene. Stranda var kanskje ikke helt barnevennlig, men for oss var det helt topp.
Middag i Phytagorion

På kvelden tok vi taxi inn til sentrum og spasserte langs kaia der.
Der var det mye flott å se på. Båtene lå i rekke og rad, den ene flottere enn den andre. Innimellom var det enkelte som skilte seg ut, slik som denne.
Tirsdag morgen begynte med litt mere vind, men det var nesten deilig. Ute på terassen går det an å sitte for den er bygget slik at det er skygge der mesteparten av dagen.
Her nyter vi litt kald drikke på strandbaren og mesteparten av denne dagen ble også tilbrakt på stranda.
Ettermiddagskos på terassen
På kvelden ruslet vi igjen inn til sentrum og så på livet der. Fiskebåtene har en standard farge her nede, hvitt og blått går igjen overalt. Dette er jo også fargene i det greske flagget og de benyttes overalt på båter og bygninger.
På formiddagen tok vi en tur på stranda, som vanlig. Det skulle ikke bli så lange oppholdet i dag for nå har vi leid oss mopeder.
Her er det Karin som tegner og forteller.
Stine ligger rett ut nyter sola.
På formiddagen mens vi ventet på syklene gikk Stine og jeg en liten tur langs flystripa som ligger rett ved hotellet. Stine sitter og nyter varmen og venter på flyene som skal ta av rett over hodet på oss.
Her har Stine funnet seg til rette på en flott sandstrand en mils vei unna der vi bor. Stranda var flott og det var masse mennesker der. I bakgrunnen ser vi Tyrkia.
Her er det Willy og Tor som tar seg en pause på den lokale strandbaren.
SAMOS BY

Etter å ha vært på stranda tok Stine og jeg en liten ekstra tur til Samos by. Vi skal dit på ordentlig besøk senere, men dette ble bare en liten apetittvekker.