RETHYMNON
TIRSDAG 29
Så var det blitt tirsdag og i dag skulle vi gjøre Rethymnon som det så fint heter. Vi dro avgårde i taxi og ble satt av midt inne der hvor gamlebyen begynte. Å kjøre taxi her er billig. Kun 5€ fra hotellet og inn til byen. Prisen er lik dag og natt.

På bildet til venstre ser vi rester av den gamle porten i bymuren som gikk rundt gamlebyen. Det ser trangt ut og det er trangt, men jeg tror alle kretere har en konkurranse om hvor mange biler de greier å kjøre gjennom der pr. time. Hele tiden dukket det opp biler inne fra de trange gatene som skulle frem. At de kom seg frem er et under. Bildet til høyre viser noe av det mangfoldet vi fikk se i gamlebyen. Flotte boder med alt mulig deilig i frukt og grønt. Her var det fiskeboder og bakere med et utrolig utvalg av varer.
Bugnende frukt- og grønnsaksboder.
Ellers er det tydelig at prisene er på vei opp denne sommeren. OL nærmer og enkelte prøver å utnytte det ekstra. Det har vært en kraftig nedgang i antall turister hittil i sommer og det merker butikkene godt sier de. Enkelte hoteller fortalte at de nå bare hadde 25% dekning og hotellet ved siden av oss skulle stenge til helga pga for dårlig belegg!
Den gamle byporten
Stine, Karin og Tor på vei innover i labyrinten med smågater i gamlebyen. Butikkene ligger tett som hagl og det er utrolig hva man kan få kjøpt.Denne lille jenta hadde vi allerede sett to ganger tidligere, men da sent på kvelden. Hun måtte ut med trekkspill for å prøve å tjene noen slanter til sine foreldre som tydligvis har sendt henne ut. Jeg aner ikke om hun tjente noe særlig for veldig ofte ble hun jaget vekk av de som drev restaurantene. Det virket som om de var veldig lei alle disse ungene som fløy rundt for å tigge penger ved hjelp av spill på diverse instrumenter.
Velsignet vannkilde.

Stine er borte og kjenner på vannet fra den velsignede vannkilden.
Her fant vi en trivelig fortausrestaurant og venter på litt drikke i varmen. Hva i all verden er det de har fått øye på?